Company Background

Who is The North Face®?

Vårt märke är uppkallat efter den kallaste och mest oförsonliga sidan av ett berg. Vi har hjälpt utforskare att ta sig till helt ofattbara höjder i Himalaya. Men konstigt nog börjar legenden om The North Face® på en strand. Närmare bestämt i kvarteret North Beach i San Francisco, på en höjd av bara 45 m.ö.h. Det var här som två klättringsentusiaster år 1966 bestämde sig för att följa sin dröm och grunda en liten klättringsbutik.

Butiken döptes till The North Face och blev snabbt känd som en försäljare av högprestandautrustning för klättring och vandring. År 1968 flyttade The North Face till andra sidan av San Franciscobukten och Berkeleyområdets ohämmade möjligheter. De började designa och tillverka sitt eget varumärke av tekniska klättringsplagg och bergsklättringsutrustning. 

Det har nu gått över 50 år sedan den blygsamma starten, och The North Face erbjuder en omfattande kollektion prestandaplagg, utrustning och skor. Vi tänjer på gränserna för innovation, så att du kan tänja på gränserna för utforskning. Vi är fortfarande mycket stolta över att vara förstahandsvalet för världens mest framgångsrika klättrare, bergsbestigare, extremskidåkare, snowboardåkare, långdistanslöpare och upptäcktsresande.

Det är svårt att säga vad de kommande 50 åren har i fatet för oss. Men en sak är bergssäkert: The North Face kommer alltid att hänge sig åt att tänja på gränserna för design, så att du kan fortsätta tänja på dina gränser i naturen.

Sluta aldrig utforska.