Produkt

“Nyckeln till förändring för vår hållbarhetsstrategi ligger i utformningen av våra produkter. När vi gör hållbarhet till en grundläggande beståndsdel i allt vi designar kan vi hitta mer innovativa produkter som har en positiv effekt både på miljön och på samhället.”


– James Rogers, hållbarhetschef

Målet med vårt hållbarhetsarbete är att skydda våra naturliga lekplatser och samhällen genom att ta fram och utveckla miljövänliga och socialt ansvarstagande produkter och affärsmetoder. En analys av livscykeln hos våra kläder, våra skor och vår utrustning har visat att merparten av vår miljöpåverkan kommer från materialbearbetning och produkttillverkning.

Det är också hit vi riktar merparten av vårt fokus. Vi använder återvunna material i The North Faces produkter och tar ansvar för våra produkters hela livscykel genom att ständigt sträva efter att öka deras hållbarhet samt genom vårt återvinningsprogram klädkretsloppet. The North Face har uppmuntrat sina leverantörer att minska förbrukning av kemikalier, vatten och energi samt avfall i sina fabriker. Besparingarna sedan 2010 uppgår i en minskning på över 150 lastbilar med kemikalier och 330 olympiska simbassänger med vatten.