För dagar fyllda med outtalade löften, okända destinationer, oplanerade resor.
Vart din sommar än tar dig har vi utrustningen som tar dig dit.

Sommaren är tid för glass, grillfest, salta bad, sand mellan tårna, svettiga vandringar och solnedgångar vid lägerelden.
Det är årstiden vi väntar på, längtar efter och drömmer om.

Den är en chans att rymma vardagen, fysiskt eller mentalt, och möta nya platser, människor och äventyr.
För Tim, Elena, Roberto och Raffaella är den en tid att träffas, umgås, skratta och upptäcka den italienska
ön Sardinien.

 

Roberto Oprandi

Produktdesigner som tror att naturen upplevs på ett unikt sätt av var
och en av oss

"Om det finns en sak som jag går igång på varje gång som jag är i naturen, då är det den unika relationen som var och en av oss har med naturen.

Det bästa med den helgen vi tillbringade tillsammans på Sardinien var nöjet av att se hur varje deltagare i äventyret samspelade med naturen. Jag undrar hur många sätt det finns att upptäcka och uppleva en plats på, hur många olika sätt man kan komma nära den, hur många aktiviteter.

Detta är min definition av frihet. Jag blev riktigt glad av att se mina vänner häpna över några nyupptäckta insekter eller lavar, eller att se dem stå på händer på något stort stenblock med en gyllene solnedgång bakom dem, men också av se dem slåss mot tröttheten och dåliga väderförhållanden. Och sedan upplevde jag ett mäktigt ögonblick av frid när jag såg Sardiniens magiska platser utan horder av turister.

Jag kände mig djupt tacksam över möjligheten att uppleva de oförstörda platserna, känna deras doft, se deras färger. Jag insåg för femtielfte gången hur viktigt det är att respektera och bevara de platser som jag sätter mina fötter på."

Läs mer

Från kustens märkliga klippformationer, som formats av luftens sälta, till vatten vars fäger hör hemma i sagornas värld. Från dammiga leder som trampats upp av människofötter till historiska städer med en romantisk nötning av tidens tand – Sardinien är en ö med vild natur, långsam kultur och mångfald. Trots att solen så småningom gick ner över deras äventyr, att dagsljuset långsamt sjönk undan och färjan lämnade hamnen, kommer deras minnen
aldrig blekna.

Raffaella Braganca

Stadsutforskare som tror att naturen gör oss ödmjuka

"Jag kommer från storstan och mina passioner, främst skateboardåkning, finns bland kantig betong, stela, hårda konturer som formats av människor.

Att uppleva den vilda naturen på Sardinien var verkligen en tankeställare. Mina sinnen har vaknat. Jag har upptäckt att jag är kapabel till så mycket mer. Naturen är inte
att leka med.

Vi har haft regn, hagel – även snö – sedan solsken och värme. Jag klarade att vakna i ett tält och inte veta vilket landskap jag skulle möta – ett som lyste som guld i soluppgången eller ett som skymdes av regn och dimmor. Men upplevelsen berikade.Jag lärde mig av mina vänner.

Jag såg saker ur nya perspektiv: förstorat, förminskat och allt däremellan. Det finns något vackert i allt och vi hittade mycket att se och upptäcka bland Sardiniens klippor, stigar,
stränder och berg."

Läs mer

 

Morgnar och kvällar badar i gyllene ljus. Nattetid lyser lägerelden och pannlamporna upp mörkret. Dagarna är långa och slingrar sig fram längs stigar som visar att resan i sig är lika mycket mödan värd som slutmålet.

 

Timothy Thompson

Nyfiken äventyrare som tror att den bästa skolan är att vara ute i naturen

"Hav, berg, sjöar, floder – varje plats lånar ut sig själv för att dela med sig av sin kunskap och den vet något som vi inte märkt tidigare.

Jag tänker tillbaka på de där dagarna på Sardinien och minns stunderna med nära vänner. När vi öppnade kartan, hittade en punkt och satte kurs mot den, medan vi bar på ryggsäckar, sovsäckar
och ett tält.

Rädslan för osäkert väder i kombination med adrenalinet från resan och ovissheten för morgondagen – ett land som du lär känna steg för steg.

Jag blev beroende av det vackra i den där raden av känslor, där varje ny resa är en berättelse som jag upplevt och en ny chans att få lära känna nya delar av mig och människorna vid min sida."

Läs mer

Varje dag bjuder på nya saker och händelser som utvecklas efterhand. Planer formas i stunden och varje ögonblick memoreras så man kan minnas dem med värme även om många år.

Elena Gogna

Biolog som tror att naturen är hennes vägvisare

"På pappret är jag biolog men faktum är att jag jobbar med miljön och skyddandet av den. Allt jag älskar vägleds av naturen och de stora hemligheterna som
finns i den.

Jag gillar att titta på saker på samma sätt som jag gör i mitt mikroskop, så jag inte missar några fantastiska detaljer. Jag skulle kunna stanna varsomhelst i naturen i en vecka: varje sten, buske eller träd är som ett museum dit ingen
biljett krävs.

Jag gillar att besöka sådana här museum ensam, men jag måste säga att med vänner är det en annan känsla: med deras frågor och nyfikenhet hamnar den naturliga
morfologin i ett nytt ljus.

Jag minns de där dagarna på Sardinien: att vakna upp i tältet till ljuden av jorden och himlen och att fångas av entusiasmen i att börja en ny dag tillsammans med mina vänner, redo att upptäcka det som finns på andra sidan dragkedjan. Mina ben tog mig från en dal till en annan och när jag såg på mina vänner, såg jag de samstämmiga blickarna och tillfredställelsen över att ha
lyckats, tillsammans."

Läs mer

 

Shoppa looken