Bättre är inte en destination. Det är en resa. Och eftersom äventyren ligger i vår natur är det en resa utan slut. Vi lovar att aldrig sluta utforska möjligheterna att lämna vårt basecamp i bättre skick än vi hittade det – från bättre tyger och material till bättre samarbeten med våra leverantörer och framför allt för nästa generation äventyrare.

Upptäck vår resa till bättre

Move to 100% responsibly-sourced fabrics

Vi jobbar på att tillverka alla våra produkter från återvunna, återbildande, ekologiska eller ansvarsfullt anskaffade förnybara tyger.

Detta innebär att köpa tyger som kommer från material som fylls på under en livstid. Vi är på väg att nå vårt mål med alla våra kläder år 2025 och med alla skor och all utrustning år 2030.

Läs mer

Accelerate sustainable packaging

Vårt mål är att avskaffa engångsförpackningar av plast år 2025. Under tiden arbetar vi för att minska övriga produktförpackningar och designa förpackningar som är mer återvinningsbara.

Vi använder endast återvunnet innehåll och/eller tredjepartcertifierat innehåll (som certifieringen Forest Stewardship Council) för pappersmaterialet vi använder i exempelvis hängetiketter och pappkartonger för frakt.

Läs mer

Minimise our suppliers’ and retailers’ environmental footprints

Vi är fast beslutna att arbeta tillsammans med våra leverantörer för att hjälpa dem att minska sitt miljöavtryck, med ett reduktionsmål på 50 % senast 2030.

Vi samarbetar med återförsäljare som delar vårt uppdrag och våra värderingar.

Läs mer

Scale Circularity


Vi utvecklar cirkulära system för att återvinna begagnad utrustning och återanvända råmaterialen för att hålla dem borta från avfallsströmmen.

Det här året lanserar vi våra första produkter som avsiktligt designats för cirkularitet. Vi har redan initiativ som hjälper till att hålla begagnad utrustning borta från deponierna, som exempelvis vårt reparationsprogram Limited Warranty och Clothes the Loop-programmet. Och genom den fortsatta utrullningen av vår Renewed Collection ger vi begagnad utrustning en andra chans till nya äventyr.

Läs mer

Vi gör det lättare att hitta de mest hållbara produkterna på vår webbsida genom märket "Exploration Without Compromise". För att få märket måste kläderna, utrustningen och accessoarerna bestå av minst 75 viktprocent återvunnet, återbildande och/eller ansvarsfullt anskaffade, förnybara material. Om produkten har en vattenavvisande (DWR) behandling, måste den vara fri från perflourerade kemikalier.