A new design
for a better world.

Sedan 1966 har vår vision drivits av ett syfte: att skydda vår planet.

Vår första cirkulära kollektion någonsin är designad för att enkelt återvinnas i slutet av sin resa istället för att hamna på soptippen.

De nya cirkulära fleeceplaggen har en komfort du kan lita på och de har styrkan att göra världen till en mer hållbar plats för äventyr.

Circularity is a future beyond waste

Make better

Vi försöker göra våra produkter bättre redan från början. Det är därför vår cirkulära kollektion är gjord av mer hållbara material och designade för att vara lätta att återvinna.

Shop smarter

Genom att välja produkter som passar din stil, din kropp och dina behov, kan du göra val som är smartare för både dig och miljön.

Wear far

Vår utrustning är designad för det långa loppet. Men om något ändå behöver fixas till under kommande år, oroa dig inte för vi har både produktgarantier och reparationstjänst.

Bring back

När det är dags att ta farväl av din utrustning kan du lämna tillbaka den till oss så ser vi till att den inte hamnar på soptippen.

Reimagine forever

Din utrustning kan återvinnas, renoveras eller doneras och få en chans till fler äventyr. Tillsammans kan vi omdefiniera framtidens äventyr.

COMPLETE
THE CIRCLE

GE ANVÄNDA
KLÄDER EN
ANDRA CHANS

Håll utkik efter märket! Vi gör det lättare att hitta de mest hållbara produkterna på vår webbsida genom märket "Exploration Without Compromise". För att få märket måste kläderna, utrustningen och accessoarerna bestå av minst 75 viktprocent återvunnet, återbildande och/eller ansvarsfullt anskaffade, förnybara material. Om produkten har en vattenavvisande (DWR) behandling, måste den vara fri från perflourerade kemikalier.

Bättre är inte en destination. Det är en resa.

Och eftersom äventyren ligger i vår natur är det en resa utan slut.

Vi lovar att aldrig sluta utforska möjligheterna att lämna vårt basecamp i bättre skick än vi hittade det – från bättre tyger och material till bättre samarbeten med våra leverantörer och framför allt för nästa generation äventyrare.

Discover our journey to better

Move to 100% responsibly-sourced fabrics

Vi jobbar på att tillverka alla våra produkter från återvunna, återbildande eller ansvarsfullt anskaffade förnybara tyger.

Detta innebär att köpa tyger som kommer från material som fylls på under en livstid. Vi är på väg att nå vårt mål med alla våra kläder år 2025 och med alla skor och all utrustning år 2030.

Läs mer

Accelerate sustainable packaging

Vårt mål är att avskaffa engångsförpackningar av plast år 2025. Under tiden arbetar vi för att minska övriga produktförpackningar och designa förpackningar som är mer återvinningsbara.

Vi använder endast återvunnet innehåll och/eller tredjepartcertifierat innehåll (som certifieringen Forest Stewardship Council) för pappersmaterialet vi använder i exempelvis hängetiketter och pappkartonger för frakt.

Läs mer

Minimise our suppliers’ and retailers’ environmental footprints

Vi är fast beslutna att arbeta tillsammans med våra leverantörer för att hjälpa dem att minska sitt miljöavtryck, med ett reduktionsmål på 50 % senast 2030.

Vi samarbetar med återförsäljare som delar vårt uppdrag och våra värderingar.

Läs mer

Scale Circularity


Vi utvecklar cirkulära system för att återvinna begagnad utrustning och återanvända råmaterialen för att hålla dem borta från avfallsströmmen.

Det här året lanserar vi våra första produkter som avsiktligt designats för cirkularitet. Vi har redan initiativ som hjälper till att hålla begagnad utrustning borta från deponierna, som exempelvis vårt reparationsprogram Limited Warranty och Clothes the Loop-programmet. Och genom den fortsatta utrullningen av vår Renewed Collection ger vi begagnad utrustning en andra chans till nya äventyr.

Läs mer

It’s more than a jacket.

it’s the future of exploration.

The North Face & Accademia Costume & Moda present an installation of reimagined The North Face jackets inspired by circularity, multi-functionality and playfulness, encouraging us to think differently and design better.