Skrolla för mer

Exploration
Without
Compromise

Vi brinner för att skapa högpresterande produkter för äventyr samtidigt som vi jobbar för att lämna ett ännu mindre ekologiskt fotavtryck.

Hållbart från start till mål

Naturen står i centrum i allt vi gör. Därför vi satt upp fyra miljömål att arbeta mot så vi håller oss på hållbarhetsvägen från start till mål: från att utveckla produkterna mer ändamålsenligt och innovativt till att hjälpa dig handla hållbart och förstå hur du bäst tar hand om och förlänger livet på din utrustning så att använd utrustning får en chans till – det är allas vårt ansvar att minska vår påverkan på de platser äventyren tar oss.

Våra miljömål

Öka cirkulariteten

Varje sekund bränns eller deponeras motsvarande en sopbil med textilier. Det betyder att 87 % av materialet som används för att tillverka kläder slutar som sopor. För att ta itu med detta är vårt första steg att använda mer hållbara material när vi tillverkar våra produkter. Slutmålet är att utveckla cirkulära system för att återvinna använd utrustning och återanvända råmaterialet för att hålla det borta från avfallsströmmen. Redan nu har vi tagit flera initiativ för att kläderna inte ska hamna i soporna, men våra första produkter som avsiktligt designats för cirkularitet lanseras under 2022. Vi har även tre specialprogram som utvecklats för att minska avfallet och förlänga livet för våra produkter: vårt Limited Warranty-program, vår Renewed-kollektion och vårt program Clothes the Loop.

100 % ansvarsfullt anskaffat material år 2025

Vi har satt ett ambitiöst mål för att se till att alla produkter vi tillverkar kommer från återvunna, återbildande, organiska eller ansvarsfullt anskaffade, förnybara textilier – som kommer från material som fylls på under en livstid. Vi är på väg att nå vårt mål med alla våra kläder år 2025 och med alla skor och all utrustning år 2030.

Arbeta tillsammans med leverantörer och återförsäljare

Vi arbetar engagerat med våra leverantörer för att hjälpa till att minska även deras ekologiska fotavtryck. Vi samarbetar också med återförsäljare som delar både vårt uppdrag och våra värderingar. Dessa ansträngningar kommer att ha en positiv inverkan på branschen totalt sett, inte bara för The North Face.

Påskyndande av hållbara förpackningar

Vårt mål är att avskaffa engångsförpackningar av plast år 2025. Under tiden arbetar vi för att minska övriga produkförpackningar och designa förpackningar som är mer återvinningsbara. Vi använder endast återvunnet innehåll och/eller tredjepartcertifierat innehåll (som certifieringen Forest Stewardship Council) för pappersmaterialet vi använder i exempelvis hängetiketter och pappkartonger för frakt.

Förnyad och färdig för äventyr igen

Kollektionen The North Face Renewed finns nu i Tyskland.
Vi jobbar för att återställda kläder ska finnas att köpa second hand nära dig snart.
Lär dig mer om detta och om våra andra hållbarhetsmål.

Varje sekund bränns eller dumpas motsvarande en sopbilslast med textilier. Dessa produkter behöver inte sluta här. Vi kan ge dem en andra chans. Med kollektionen The North Face Renewed ger vi de här plaggen en ny chans till äventyr. Vi reparerar, renoverar och gör rent dem för att de ska bli så gott som nya och redo för äventyr igen.

Berättelsen bakom märket

Vi gör det enkelt att hitta de mest hållbara produkterna på vår webbsida genom märket "Exploration Without Compromise". För att få märket måste kläderna, utrustningen och accessoarer bestå av minst 75 viktprocent återvunnet, organiskt, återbildande och/eller ansvarsfullt anskaffade, förnybara material. Om produkten har en DWR-behandling, måste den vara PFC-fri (icke-fluorerade kemikalier).