altalt

Exploration
Without
Compromise

Hållbarhet är inte ett sidoprojekt. Det står i fokus för allt vi gör, från att designa återvinningsbara produkter för ditt nästa äventyr till att skydda naturen för nästa generation. Vi slutar aldrig att utforska.

Läs mer om våra initiativ:

EARTH WEEK

Delta I en städa I clean up hike.

Det högsta berget på vår kontinent består av skräp. Gå med i vår kampanj för att städa upp och återställa naturen.

As good
as renewed.

Ge din utrustning en andra chans med The North Face Renewed – restaurerade produkter redo för nästa äventyr.

CIRKULÄR DESIGN

Keep the
good going.

Upptäck produkter som utformats utifrån våra principer om cirkulär design, så att de kan pånyttfödas om och om igen i en värld utan avfall.

Cirkularitet är en hållbar framtid

Bättre källor

Använda mer återvunnet, ansvarsfullt anskaffat, förnybart eller regenerativt odlat material för att bidra till att minska vår användning av icke-förnybara källor.

Minimera avfall

Generera så lite avfall som möjligt under produktionen och använda textilavfall och överblivet material.

Bibehålla hållbarheten

Tillverka produkter som står emot skador och slitage. Den mest hållbara utrustningen är den som du inte behöver byta ut.

Prioritera förnybarhet

Utforma produkter så att de lättare kan brytas ned och göras om till ny utrustning i slutet av sin livstid.

TAKE BACK

You might be done.
Your gear isn’t.

Lämna in begagnade The North Face-produkter i lådorna i våra butiker så restaurerar, donerar eller återvinner vi dem som del av vårt åtagande för cirkuläritet.

Upptäck vår resa till bättre

Scale Circularity

Vi utvecklar cirkulära system för att återvinna begagnad utrustning och återanvända råmaterialen för att hålla dem borta från avfallsströmmen.

Det här året lanserar vi våra första produkter som avsiktligt designats för cirkularitet. Vi har redan initiativ som hjälper till att hålla begagnad utrustning borta från deponierna, som exempelvis vårt reparationsprogram Limited Warranty och Clothes the Loop-programmet. Och genom den fortsatta utrullningen av vår Renewed Collection ger vi begagnad utrustning en andra chans till nya äventyr.

Move to 100% responsibly-sourced fabrics

Vi jobbar på att tillverka alla våra produkter från återvunna, återbildande, ekologiska eller ansvarsfullt anskaffade förnybara tyger.

Detta innebär att köpa tyger som kommer från material som fylls på under en livstid. Vi är på väg att nå vårt mål med alla våra kläder år 2025 och med alla skor och all utrustning år 2030.

Accelerate sustainable packaging

Vårt mål är att avskaffa engångsförpackningar av plast år 2025. Under tiden arbetar vi för att minska övriga produktförpackningar och designa förpackningar som är mer återvinningsbara.

Vi använder endast återvunnet innehåll och/eller tredjepartcertifierat innehåll (som certifieringen Forest Stewardship Council) för pappersmaterialet vi använder i exempelvis hängetiketter och pappkartonger för frakt.

Minimise our suppliers’ and retailers’ environmental footprints

Vi är fast beslutna att arbeta tillsammans med våra leverantörer för att hjälpa dem att minska sitt miljöavtryck, med ett reduktionsmål på 50 % senast 2030.

Vi samarbetar med återförsäljare som delar vårt uppdrag och våra värderingar.