altalt

Delta I en städa I clean up
hike.

Det högsta berget på vår kontinent består av skräp. Gå med i vår kampanj för att städa upp och återställa naturen.

DELTA I EN VANDRING
Vi måste prata om skräp. Om vi tog alla plastflaskor och burkar som kastas i naturen i Europa varje år och ställde dem på varandra skulle de nå cirka 10 000 gånger högre än Mont Blanc.* Vi går samman med aktivister och partnerorganisationer för att hjälpa till att städa upp.

läs mer

#SignUpToCleanUp

Hur du kommer igång

Hur du kommer igång

Hitta en vandring nära dig

  • Välj ett evenemang i listan nedan och klicka för att anmäla dig
  • Följ instruktionerna för att registrera dig på en clean up hike
DELTA I EN VANDRING

Hitta din vandring

Storbritannien

Italien

Tyskland

Österrike & Schweiz

Frankrike

Spanien

Clean Up Hike med Elsey Davies och Amira Patel med stöd av Feel Good Club

20.04.2024

Manchester, Storbritannien

Clean Up Hike med Ben Ankobiah med stöd av Trash Free Trails

20.04.2024

Snowdon, Wales

Clean Up Hike med Elise Downing med stöd av Trash Free Trails

21.04.2024

Bristol, Storbritannien

Clean Up Hike med stöd av Are You Mad

20.04.2024

London, Storbritannien

Clean Up Hike med Henri Aymonod

20.04.2024

Turin, Italien

Clean Up Hike med Anna Boschini

21.04.2024

Aosta, Italy

Clean Up Hike med stöd av CleanALP – European Research Institute (ERI)

04.05.2024

Cuneo, Italien

Clean Up Hike med uglybutbroke med stöd av Cozy Hiking Club

20.04.2024

Berlin, Tyskland

Clean Up Hike med Ida-Sophie Hegemann med stöd av Patron Plasticfree Peaks

28.04.2024

Innsbruck, Österrike

Clean Up Hike med David Djite med stöd av Summit Foundation

27.04.2024

Zürich, Schweiz

Clean Up Hike med Mountain Riders

27.04.2024

Alperna, Frankrike

Clean Up Hike med stöd av Paisaje Limpio

27.04.2024

Barcelona, Spanien

Våra partners

Våra partners

Trash Free Trails

Storbritannien

Feel Good Club

Storbritannien

Paisaje Limpio

Spanien

AYM Clean up Hike

Storbritannien

CleanALP

Italien

Patron Plasticfree Peaks

Tyskland

Mountain Riders

Frankrike

Summit Foundation

Schweiz

Cozy Hiking Club

Tyskland

Trash Free Trails

Trash Free Trails är en ideell organisation med fokus på närområde som på ett positivt, inkluderande sätt uppmanar cyklister, löpare och vandrare att agera tillsammans. Deras mål är att skydda våra stigar och naturen runtomkring, och de börjar med engångsavfall – skräp, alltså. De vill hjälpa andra att återupptäckta naturen genom den enkla men effektiva handlingen att plocka bort engångsartiklar från miljön.

alt

Feel Good Club

FEEL GOOD CLUB HAR SOM MÅL ATT SPRIDA POSITIVITET OCH KÄRLEK GENOM SINA LOKALER, EVENEMANG, PRODUKTER OCH INNEHÅLL PÅ NÄTET. KLUBBEN GRUNDADES AV TVÅ ÄKTA MAKAR MED MÅLET ATT FÅ MINST EN PERSON ATT TYCKA OM SIG SJÄLV VARJE DAG. VÄLKOMMEN IN.

Varumärket Feel Good Club kom till när grundaren Kiera var på jakt efter en hobby där hon kunde omvandla sin erfarenhet av psykisk ohälsa till något positivt. 2018 anslöt hennes fru och medgrundare Aimie, och tillsammans bestämde de sig för att ta initiativet till nästa nivå. Efter att ha berättat om sig själva på Instagram och fått fler följare öppnade de sin första lokal år 2020 och gav ut debutboken A guide to feeling good and being okay with it when you’re not år 2022. De använder Feel Good Club som ett sätt att sprida positivitet genom reklamkampanjer, poddar, innehåll och samarbeten.

alt

Paisaje Limpio

Clean Landscape Day är ett ledande initiativ från Paisaje Limpio som omfattar volontärarbete för miljön, informationskampanjer och forskningsaktiviteter. Målet med programmet är att städa upp och analysera skräp i naturliga miljöer, med syftet att uppmuntra till större engagemang, ökad kommunikation och ett mer miljövänligt beteende bland deltagarna. Evenemanget ger även möjlighet att delta i så kallad ”citizen science”, där volontärer samlar in data om det upphittade skräpet med hjälp av appen eLitter. Datan ger i sin tur värdefull information till samhället, organisationer, Europeiska unionen och det spanska ministeriet för ekologisk omställning och demografisk utmaning, och kan på så sätt bidra till att finna lösningar på problemet med nedskräpning.

alt

AYM Clean up Hike

The North Face x Are You Mad. Vårt gemensamma mål är att omvandla skräp till skatter och bidra till ett utforskande utan gränser. Tillsammans tar vi fram exklusiva produkter gjorda av insamlat skräp. Häng med oss och ge skräpet nytt liv.

alt

CleanALP

European Research Institute (ERI) är en ideell organisation som arbetar för att främja forskning och experiment för innovation inom vetenskapliga och sociala områden. Föreningens huvudsakliga mål är att förbättra de europeiska medborgarnas ekonomiska och kulturella villkor samt öka människors respekt för miljön, naturen och levande varelser. Projektet kommer att anordna 90 evenemang som involverar cirka 3 000 personer och innebär uppstädning av 100 mil stigar.

alt

Patron Plasticfree Peaks

Patron Plasticfree Peaks brinner för visionen om en natur fri från plastavfall och för hållbara vardags- och fritidsprodukter. Sedan 2019 har den ideella föreningen varit stolt arrangör av Patron CleanUP Tour, olika workshoppar och lokala event där människor samlas för att göra något bra för vår miljö. Alla är varmt välkomna att bli en del av rörelsen och ge tillbaka till naturen!

alt

Mountain Riders

Mountain Riders är ett kollektiv av 3 500 volontärer över 55 skidresorter och grundades av skid- och snowboardåkare för att öka medvetenheten om föroreningar i bergen. Varje år anordnar de städevent i hela de franska alperna och plockar bort oräknebara mängder skräp från högalpina miljöer och ökar medvetenheten i de lokala samhällena.

alt

Summit Foundation

Summit Foundation är en ideell icke-statlig miljöorganisation med säte i Schweiz. I 24 år har de anordnat informationskampanjer och skräpinsamlingseventet Clean-Up Tour med målet att minska mängden skräp i miljön, särskilt i bergsmiljö. Sedan 2001 har gruppen städat upp mer än 160 ton avfall från naturen.

Summit Foundation fokuserar på tre områden:
· att öka medvetenheten och kunskapen om miljön genom bland annat affischkampanjer i skidorter och utbildningsspelet Mission Dahu
· att ta fram konkreta lösningar, till exempel ficksoptunnor, sopsorteringsstationer och väggmonterade askfat
· att anordna skräpinsamlingar.

alt

Cozy Hiking Club

COZY grundades i januari 2022 och är en säkrare plats för utomhusäventyr med fokus på QUEER- och FLINTA*-personer. Den bygger på idén om att (åter) ta kontakt med naturen och varandra på ett genuint och autentiskt sätt hjälper oss att växa, blomstra och reflektera över oss själva. COZY arbetar aktivt med inkludering och öppenhet – för att utomhusmiljöerna ska vara för alla.

alt

Med The North Face får vi möjlighet att prata med personer som dig. Människor som älskar att ge sig ut i naturen och som kan hjälpa oss skydda och bevara naturen för framtiden.

Dom Ferris, Trash Free Trails

alt

Jag har alltid älskat att vara utomhus. Jag tycker det är dags att vi ger tillbaka till naturen. Det finns så mycket vi vill uppnå.

Zoe, Patron Plasticfree Peaks

#SignUpToCleanUp