ICONS

Mountain Jacket

Himalayan Parka

OF EXPLORATION

Explore our icons

1966. De här produkterna är skapade för att tillgodose behoven hos expeditioner i de tuffaste regionerna i världen men de har också skapat sig egna identiteter. Med ledande teknologi, innovativ design och med atleters kunskap revolutionerade de marknaden. Nu är de klassiker, ikoner som används från gator till bergstoppar.

Mountain Jacket

Mountain Jacket skapades för att ge klättrare samma skydd som skidåkare i extremt väder och blev en ikon av en anledning. Använd av det första amerikanska teamet att bestiga de sex, klassiska nordsidorna i Alperna på en enda säsong. En jacka som har allt ett erbjuda, men inget att bevisa.

Nuptse

Ungefär 1,5 km sydväst om Everest. 8 km upp. Det blir kallt på toppen av Nuptse, riktigt kallt. Därför har jackan vi döpte efter den här toppen blivit känd för sin revolutionerande värme. Från baslägren i Himalaya till centrala Manhattan är Nuptse Jacket känd för att trivas i kyla.

Himalayan Parka

När världens bästa klättrare började sikta mot nya höjder behövde de skydda sig mot allt tuffare väderförhållanden. Våra atleter berättade. Våra designers lyssnade. Resultatet? Ett Expeditionssystem – inklusive den supervarma Himalayan Parka – som satte standarden inom högalpin klättring och överlevnad i kallt väder.

Denali

Skapad ur ett behov, buren av en längtan – ingenting symboliserar den frisinnade äventyraren på samma sätt som Denali. Sedan debuten på Todd Skinners och Paul Pianas ryggar under deras historiska, 30 dagar långa friklättring på Salathé Wall i Yosemite har den satt en ny standard för tekniska fleeceplagg och blivit ett basplagg för både naturexpeditioner och stadsäventyrare.

Duffel

Om det bara skulle finnas en väska som symboliserar episka äventyr, då skulle det vara den här. Gjord av kraftiga tyger och för att tåla transport av bärare, jakar och kameler, har tusentals exemplar av denna slitstarka utrustning rest överallt jorden runt, från basläger till metropoler.