-TEKNOLOGIN
Kärnan i Athlete Tested. Expedition Proven.™ är filosofin att insikter från verkliga idrottare utmanar våra designers och ingenjörer att fortsätta förbättra våra produkter. FUTURELIGHT™ är inget undantag. En enkel idé från en idrottare född bland bergen ledde till en revolution.

upptäck produkterna

LUFTGENOMTRÄNGLIGHET
PÅ NANONIVÅ

VETENSKAPEN

För första gången någonsin har vi adderat luftgenomtränglighet i ett vattentätt membran. Till skillnad mot konventionella membran tillåter nanostrukturen i FUTURELIGHT™-membranet luften att passera genom tyget för bättre ventilation och andningsförmåga utan att offra vattentätheten och slitstyrkan.

Denna nya nanofiberstruktur har gjort det möjligt för oss att skapa vårt lättaste och mest ventilerande membran hittills. Ett ultratunt, följsamt och mycket bekvämt plagg som skyddar mot vädrets makter i de allra tuffaste miljöer.

NANOSPINNING:
EN NY TYP AV TEKNIK

PROCESSEN

Vi har börjat använda en unik tillverkningsmetod kallad nanospinning. Tekniken skapar fibrer i nanostorlek som ger förbättrad luftgenomtränglighet samtidigt som de stänger ute fukt.

Den här nanospinningsprocessen avger en polyuretanlösning från över 200 000 munstycken på en yta där den samlas upp i en slumpmässig matris för att skapa membranet. Lösningen används sedan för att skapa en vattentät film som andas och som appliceras på tygets fram- och baksida.

Genom att skapa fibrer i nanostorlek som är små nog att släppa igenom luft samtidigt som de stänger ute fukt, har vi uppnått en luftgenomtränglighet som är unik för vårt FUTURELIGHT™-material.

En av de mest unika aspekterna i vår FUTURELIGHT™-teknologi är dess förmåga att anpassa sig. Våra designers kan nu justera vikt, stretch, andningsförmåga och även slitstyrka under tillverkningsprocessen för att möta behoven i varje idrottares användningssyfte.

NOGGRANT TESTAD
I LABBET OCH UTE I NATUREN

I LABBET

För att sätta en ny standard i ytterklädesbranschen har vi testat FUTURELIGHT™ under en helt ny standard. Förr använde vi hydrostatisk testning och fuktångors överföringshastighet (MTVR) för att utvärdera om ett plagg var vattentätt och hade andningsförmåga. Med FUTURELIGHT™-tyg kommer även luftgenomträngligheten in i bilden.

Vi arbetade med en oberoende tredje part, Underwriter Labs, ett världsberömt oberoende säkerhetsvetenskapligt företag med mer än 120 års expertis i att testa dräkter som står emot brand och farliga material.

Underwriter Labs utsatte vårt FUTURELIGHT™-tyg för samma teststandarder för extremt vattenmotstånd som används för brandmansutrustning och sprutade över 750 liter vatten per timme på plagget. Vårt FUTURELIGHT™-tyg klarade provet och fick ett certifikat från Underwriter Labs för 100 procent vattentäthet och visade samtidigt höga nivåer för luftgenomträngligheten.

PÅ BERGET

Vårt team med elitidrottare var med i framtagandet av prototyper, utveckling och testning av FURUTELIGHT™-produkterna. Varje del i produkterna granskades noga av idrottare i världsklass som fick våra design- och teknikgrupper att förändra sin syn på framtiden för tekniska ytterkläder.

Från toppen av Mount Everest till den första skidåkningen nerför Lhotse testades vår ventilerade vattentäta FUTURELIGHT™-teknologi under 400 dagar i sträck av våra elitidrottare i de tuffaste förhållanden på jorden.

DISCOVER OUR
FUTURELIGHT™ PRODUCTS

Loading...
X